Coneixes l’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats de la DGAIA?
La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) disposa d’un programa específic per acompanyar els i les joves que han estat tutelats per l’Administració.
Es tracta d’un servei que ofereix suport a joves entre 16 i 21 anys atesos per la DGAIA, o que ho han estat, en els àmbits de l’habitatge, la inserció laboral o el suport econòmic, amb l’objectiu que assoleixin una plena autonomia i emancipació.
Es pretén facilitar el procés maduratiu de la persona jove amb acompanyament, motivació, assessorament, orientació i formació per potenciar-ne l’autonomia.
Com treballa?
Un professional del servei s’encarrega de fer el seguiment de la persona jove que sol·licita l’accés al programa mitjançant una intervenció individualitzada. Entre tots dos acorden un pla de treball individual, que ha de guiar el camí cap a la integració social i laboral, la independència i l’autonomia, enteses com a capacitats de la persona jove per desenvolupar la seva vida quotidiana sense la necessitat d’acudir a serveis especialitzats.
De quines eines disposen els joves extutelats?
Els diferents programes que formen aquest servei tenen l’objectiu de cobrir les necessitats dels joves perquè puguin avançar en les fites que inclou el pla de treball acordat amb el seu professional de referència. Concretament, s’ofereix habitatge i es proporcionen programes de formació, orientació i inserció laboral i acompanyament jurídic i suport psicològic.
A més, els i les joves atesos també poden disposar d’una prestació econòmica. Així tenen uns ingressos segurs per accedir durant més temps a la formació superior o professional, sense la pressió d’haver d’aconseguir una feina a temps complet, i poden desenvolupar el seu projecte d’emancipació de manera progressiva.